Trávicí enzymy a jejich definice

Trávicí enzymy a jejich definice

V každém momentě probíhá v lidském organismu množství procesů, které jsou zajišťovány pomocí enzymů. Pomocí nich dochází k obnově zestárlých a opotřebovaných buněk, přeměně výživných látek na energii, odstraňování odpadních látek, obraně před choroboplodnými zárodky a léčení poranění.

Co vlastně enzymy jsou a jakou mají funkci?

Enzymy jsou velmi speciální bílkoviny skládající se z bílkovinné části a spolu působícího nebílkovinného koenzymu. Můžeme je označit jako "chemiků přírody", které urychlují, řídí a udržují procesy v organismu. Jejich samotná struktura se nemění a proto je označujeme jako biokatalyzátory.

Pokud by v těle neexistovaly, člověk by umíral hlady nad plným talířem jídla. Enzymy totiž rozkládají každou jednu potravinu na látky, které organismus dokáže vstřebat. Tato práce resp. proces začíná vstupem potravy do úst. Pokud budeme žvýkat chléb několik minut, jeho chuť bude sladká, protože enzymy obsažené ve slinách začnou štěpit škrob na cukr. Trávicí proces pak pokračuje dál v žaludku a střevě, kde pomocí žaludečních a střevních šťáv dochází k dalšímu rozkladu potravy.

Čím více čerstvých, vysoce aktivních enzymů / ze syrové stravy / naše tělo přijímá, tím větší je příliv nového života do těla a tím více tyto enzymy podporují tvorbu nových zdravých buněk.
To znamená větší energetický potenciál, větší vytrvalost, větší obranyschopnost vůči chorobám a stejně i správnost funkcí žláz a tím i dobrou regulaci hmotnosti, dokonalou očistu krve a tedy lepší možnost předcházet vzniku žlučníkových nebo ledvinových kamenů, kornatění tepen, srdečních chorob, zánětlivých, vředových, z hubnou, revmatických a jinych chorob.

Pokud enzymy dokážou čistit a léčit, tím spíše nás ochrání před vyjmenovanými neduhy - hlavně co se týče stárnutí a problémů starších lidí. Při stárnutí enzymů ubývá a zákonitě také ubývá životních sil. Z toho vyplývá, že starší lidé potřebují hlavně jídla bohatá na enzymy / syrová strava /. Nejbohatší zdroje jsou obsaženy v pšeničných klíčcích, mladé zelenině a v zralém ovoci.

Správné enzymy ve správném množství jsou předpokladem zdraví v každém věku. Jsou nezbytné k tomu, aby se rychleji hojily rány, spíše vymizely záněty a ničili se choroboplodné zárodky. Nesmíme zapomenout, že pouze život může plodit a udržovat další život.

Trávicí enzymy KOMPAVA bioenzymů

Chci koupit teď!

B2B zóna

Možnost velkoobchodní spolupráce

Doprava nad 2500 Kč zdarma

Při nákupu nad 2500 Kč máte dopravu zdarma

Referencie

Naši zákazníci sú spokojní s produktami značky Kompava

Věrnostní systém

 Poskytujeme věrnostní body při nákupu

Benefity

Odměňujeme stále zákazníky

KOMPAVA spol. s r. o., Pod Kopcem 107 , Strání 68765, +420 602 426 550, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info