Prebiotika ve stravě

Prebiotika ve stravě

Látky na bázi nevypověditelných substancí, které nesmějí  být rozloženy v horní části trávicí soustavy (od úst až po tenké střevo). 
Musí se nezměněne dostat až do tlustého střeva a tam být využity pouze určitými bakteriemi.


Chemicky se jedná o značně širokou skupinu:

1.Fruktooligo-sacharidy - inulin

2.Oligosacharidy - sacharóza, laktóza

3.Polysacharidy - vlákniny (celulóza, lignin, pektin)

Nacházejí se v ovesných vločkách, těstovinách, pšeničných otrubách, sójové mouce, černých fazolích, hrách, česnek, cibule.

GONEX, s. r. o., Pod Kopcem 107, Strání 68765, +420 602 426 550, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info