Nattokinase Plus obsahuje proteolytický enzym nattokinázu a inulin. Proteolytické enzymy mohou mít schopnost čistit krev od nadměrného množství fibrinu, který zahušťuje krev a vytváří krevní sraženiny. Fibrin je nerozpustný protein vytvořen při konečné fázi srážení krve. V pavučině vytvořené z fibrinu se zachycují krevní buňky. Při velké pavučině může dojít až k ucpání cév a následně k rozvinutí různých srdečně-cévních onemocnění (trombóza, infarkt myokardu, mozková mrtvice, plicní embolie).
Proteolytické enzymy mají schopnost rozkladu a odstranění poškozených buněk z organismu, zlepšují zacelení ran po úrazech a operacích, urychlují hojení sportovních zranění jako jsou modřiny, poranění šlach a svalů, záněty a podvrtnutí. Zmírňují otoky nohou při dlouhých letech způsobených zpomalenou cirkulací krve - tzv. economy class syndrome. Vhodné jsou i jako podpora snížení rizika vzniku krevních sraženin a mají pozitivní vliv na průtok krve v cévách. Také mají pozitivní vlastnosti na nervovou soustavu, kde pomáhají chránit mozkové buňky před nedostatkem kyslíku tím, že zvyšují prokrvení mozkových cév.
Enzym nattokináza je izolován z tradiční japonské fermentované sóji Natto. Je čistě přírodního charakteru a získává se pomocí nepatogenní bakterie Bacillus subtilis natto. Nattokináza je používaná pro různé účely v lidové, tradiční medicíně, přičemž v Japonsku se používá již přes 2000 let. Proteolytický enzym nattokináza je odolný vůči teplu i žaludečním kyselinám.
Enzym Nattokinase Plus je vhodná alternativa enzymu Serrapeptáza.
NATTOKINASE PLUS OBSAHUJE:
- NSK-SD® nattokináza –výtažek z fermentovaných sójových bobů, obsahuje 100 mg účinné látky v 1 rostlinné kapsle. Pod touto značkou je certifikována a čistá forma nattokinázy s unikátním povolením pro uvádění na trh v rámci EU. Enzymatická aktivitaje 2000 FU (FU = fibrinolytic unit, což je jednotka degradace fibrinu). Čím je tato hodnota FU vyšší, tím je účinek rozkladu fibrinu silnější.
- Inulin – rozpustná vláknina, která v tenkém střevě plní funkci prebiotika pro probiotické kultury. Slouží jako potrava pro vlastní dobré bakterie, které vytvářejí vitaminy skupiny B a ty zlepšují vstřebávání enzymu stěnou tenkého střeva, čímž je enzym organismem maximálně využit.