Kyselina mléčná způsobuje svalovou horečku (namožené svaly)

Kyselina mléčná způsobuje svalovou horečku (namožené svaly)

Kyselina mléčná je organická látka, která vzniká při rozkladu glukózy ve svalech. Za normálních podmínek se tvoří v malém
množství a transportuje se do jater, kde se mění opět na glukózu.

Při zvýšené fyzické námaze slouží glukóza jako hlavní zdroj energie pro pracující svaly a tvoří se větší množství kyseliny mléčné. Pokud jejich nestíhá odvádět ze svalů pryč, vznikají z ní krystalky, které způsobují svalovou únavu, bolest až křeče.

U pravidelně trénujících sportovců vzniká méně kyseliny mléčné, která se rychle odbourává. Tvorba kyseliny mléčné se dá snížit používáním výživových doplňků Kreatin, L-karnitinTribulus terrestris, ...


Minerální nápoj na prevenci vzniku svalových křečí KOMPAVA AcidoFit:

Chci koupit teď!

B2B zóna

Možnost velkoobchodní spolupráce

Doprava nad 2500 Kč zdarma

Při nákupu nad 2500 Kč máte dopravu zdarma

Referencie

Naši zákazníci sú spokojní s produktami značky Kompava

Věrnostní systém

 Poskytujeme věrnostní body při nákupu

Benefity

Odměňujeme stále zákazníky

KOMPAVA spol. s r. o., Pod Kopcem 107 , Strání 68765, +420 602 426 550, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info