Únorové AKCE - THERMOFIT +50% grátis, L-karnitin 60 kps k vybraným produktům pouze za 1 €!

Klouby a kloubní výživa
Klouby a kloubní výživa

Klouby a kloubní výživa

Klouby a kloubní výživa

S věkem se opotřebení kloubů zvyšuje, zejména u sportovců a lidí těžce fyzicky pracujících. Ale i lidé se sedavým zaměstnáním mají problémy v důsledku nedostatečného pohybu, špatného a dlouhého sezení.

Chondroitin, glukosamin a další látky vyvolávají efektivní obnovu kloubních lůžek a chrupavek a zlepšení celkové pohyblivosti. Dochází k obnově hladkého povrchu kloubních ploch a lůžek ak odstranění dlouhodobých bolestí.



Jaké látky chrání a regenerují naše chrupavky?


Glukosamin je látka, ze které si organismus vytváří strukturální složky kloubních chrupavek. Množství glukosaminu vytvářeného v organismu s věkem klesá, což způsobuje, že chrupavky kloubů se opotřebovávají. Dodání glukosaminu do organismu chrání, regeneruje povrchy kloubů a má také výrazné protizánětlivé účinky. Někteří lidé věkem ztrácejí schopnost vytvářet dostatečné hladiny glukosaminu. Následkem je, že chrupavka ztrácí svou schopnost chovat se pružně a tlumit nárazy. V postižených kloubech dochází k značnému poškození chrupavky, po kterém následuje ztuhnutí, bolesti, deformace a omezení pohybu v kloubech. Začátek osteoartrózy může být nenápadný - ranní ztuhlost kloubů.

Chondroitin chrání klouby před poškozením tím, že stimuluje produkci hlavních složek kloubní chrupavky, přitahuje a váže vodu.

MSM (metylsulfonylmetan) je zdrojem organicky vázané síry. Nedostatečné hladiny biosíry v organismu mohou vést k neschopnosti organismu obnovovat poškozené tkáně, protože síra je důležitá při produkci kolagenu a obnově struktury poškozených tkání. MSM také hraje důležitou roli při zmírňování bolesti způsobené zánětem, reguluje přesun tekutiny v tkáních udržováním pružnosti buněčných membrán, což je důležité pro zmírnění otoků.

Pankreatické enzymy po jejich užití 1 hodinu před jídlem se vstřebávají z trávicího traktu a po vstřebání do krve se krevním oběhem dostávají do tkání a orgánů poškozených zánětem - regulují a optimalizují průběh zánětu tím, že jsou schopny štěpit látky vznikající při zánětu, které poškozují okolní tkáň a umožňují šíření zánětlivé reakce. Jako proteolytické enzymy štěpící bílkovinné molekuly účinně likvidují mediátory zánětu, které jsou převážně bílkovinné povahy. Urychlují také vstřebávání otoků a zlepšují prokrvení v postižené oblasti. Tím se urychlí regenerace poškozené tkáně. 

 

Jak se starat o klouby ?

Zhubněte: adváha způsobuje nadměrné zatížení kloubů, které vede k jejich postupnému ničení.

Pohybujte se: ravidelný pohyb je pro zachování hybnosti kloubů to nejlepší.

Jezte s rozumem: Zapomeňte na polotovary. Do jídelníčku zařaďte obiloviny, luštěniny, ovoce a zeleninu, maso, ryby a mléčné výrobky.

Vyživujte klouby: Zvyšte příjem vápníku a vitaminu D a K. Na to by měli myslet lidé s nadměrnou fyzickou zátěží, ať už v práci nebo při sportu.

Pijte: Málo vody způsobuje zvýšenou únavu, poruchu ledvin, ale i bolest kloubů.

Seďte rovně

Nepodceňujte zranění: okud si zraníte klouby, nepodceňujte to. Úraz může projít do nevratné traumatické změny, například do osteoartrózy.

Pozor na myš: astými pohyby myši u počítače se ničí klouby i šlachy.

 
 
 

Jak se správně stravovat?

Pětkrát denně ovoce a zeleninu.

Omezte jídla z bílé mouky, s obsahem cukru a průmyslově zpracované polotovary.

Z olejů používejte rostlinné za studena lisované s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin - Omega-3.

Snižte příjem bílkovin z masa a uzenin.

Dbejte na bohatý přísun vitamínů.

Čerstvé domácí produkty.

Polovinu denní stravy by měla tvořit syrová strava.

Jezte mořské ryby.

Vypijte během dne dva až tři litry tekutin. 

Chci koupit teď!