Dýňovo-pomerančové muffiny

Dýňovo – pomerančové muffiny

Těsto:

  • 175 g  polohrubé mouky
  • 3 odměrky pomerančového Vegan Proteínu
  • 100 g fruktózy
  • dýňové pyré z menší dýně (Hokkaido)
  • 2 vejce
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 3 polévkové lžíce  pomerančové šťávy
  • 2 čajová lžička  kypřícího prášku
  • špetka bílého koření
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 čajová lžička skořice
  • špetka soli

Krém na ozdobení :

  • 250 g mascarpone
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 140 g bíleho řeckého jogurtu
  • 75 g fruktózy
  • 2 čajové lžičky nastrouhané pomerančového kúry

Hokkaido dýni pokrájíme na malé kostky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct cca 30 minút pri teplote 180°C. Po vychladnutí rozmixujeme na hladké pyré. Smícháme mouku, protein, fruktózu, kypřící prášek, koření a sůl. Postupně vmícháme vajíčka, olej, mléko, pomerančovou šťávu a dýňové pyré. Těstem naplníme košíčky asi do 3/4. Pečeme při teplote 180°C, po cca 45 minutách zkontrolujeme špejlí, jestli jsou dobře propečené. 

Připravíme si krém. Ručním šlehačem vyšleháme všechny suroviny tak, aby byl nadýchaný a necháme ho na chladném míste odstát. Ztuhnutý krém naneseme cukrářským zdobítkem na jednotlivé muffiny. Ozdobíme pomerančovou kúrou.

Galerie

GONEX, s. r. o., Pod Kopcem 107, Strání 68765, +420 602 426 550, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info