Čokoládová kostka

Čokoládová kostka

Ingredience

Těsto:

  • 7 ks vajíček
  • 140 g kokosového cukru
  • špetka soli
  • 70 g kakaa

Krém:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smetany na šlehaní (33 %)
  • 250 g roztíratelného tvarohu
  • 2 odměrky Protein Fit 80 příchuť vanilka

Ještě budeme potřebovat:

  • džem dle vlastního výběru (na potřetí cesta)
  • 200 g mraženého ovoce (maliny, borůvky)
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

Žloutky s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny. Z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh. Část sněhu a proseté kakao zapracujeme do žloutkové pěny. Následně přimícháme zbývající sníh z bílků. Těsto rovnoměrně natřeme na větší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C přibližně 15 minut.

Upečený korpus přetočíme a opatrně stáhneme pečící papír. Těsto necháme vychladnout a překrojíme na 2 stejné části. Jednu část natřeme džemem.

Všechny ingredience na tvarohový krém spolu vyšleháme spolu s Protein Fit 80 a rovnoměrně naneseme na džem. Do krému poklademe mražené ovoce, přikryjeme druhou částí těsta, opatrně přitlačíme a necháme ztuhnout v lednici přes noc.



Galerie

GONEX, s. r. o., Pod Kopcem 107, Strání 68765, +420 903 473 211, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info