Červené zelí s křupavou jarní cibulkou a bramborové tyčinky

Červené zelí s křupavou jarní cibulkou a bramborové tyčinky

Červené zelí je mnohem výživnější než bílá, má vyšší antioxidační účinky a také má až o osmkrát více vitaminu C. Kromě vitaminu C, obsahuje i velké množství vitamínu A také B, D a K.


Z minerálů je bohatá na jód, který je potřebný pro správný vývoj svalů. Obsahuje také hořčík, vápník zda draslík.V zelí najdeme také kyselinu mléčnou, která je významným zdrojem energie pro tělo a působí i jako dezinfekce tlustého střeva. Obsahuje velké množství vlákniny a velmi nízký obsah kalorií. Dokonce je bohatá i na omega 3 mastné kyseliny.

 

Na přípravu potřebujeme:                                                                   


5 šálků červeného zelí

1 střední mrkev, nakrájíme na zápalky
1 brambora, nakrájíme na zápalky
1 pórek, nakrájíme na tenké proužky
1 PL opékané sezamová semínka
 

Dresink:


1/2 lžíce medu
1/2 lžičky sezamového oleje               
1 lžíce oleje
1 ½ lžíce vinný ocet
¼ lžičky česnekového práškuChci koupit teď!
sůl podle chuti
špetku mletého kmínu
1odmerka KOMPAVA Wellness Daily Protein
 

Postup:


1. Ve velké míse smíchejte zelí a mrkev.
2. Opláchněte bramborové tyčinky ve studené vodě, odstraňte některé od škrobu, použijte utěrku a osušte je opravdu dobře. Totéž proveďte s pórkem.
3. V mělké pánvi osmažte pórek a brambory v oleji do křupava a dejte na papírové utěrky.
4. Smíchejte všechny přísady na zálivku a promícháme s zelí, mrkev a přidejte protein.
5. Dejte do salátové mísy. Ozdobte sezamovými semínky, smaženými brambory a pórkem.
 

Dobrou chuť !
 

GONEX, s. r. o., Pod Kopcem 107, Strání 68765, +420 602 426 550, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info