Barevný salát z čerstvého zelí

Barevný salát z čerstvého zelí

Zelné listy pokrájejte na nudle a podávejte jako salát. 

Potřebujeme:                                                       

½ šálku červené cibule, plátky velmi tenké
1 PL jablečný ocet
½ šálku horké vody
1 kapusta sůl
1 dávka přírodního sladidla Stevia 1: 1
2 PL pomerančového džusu
1 PL octa balsamico ½ lžičky česnekového prášku
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 šálek strouhané mrkve
1 šálek červeného zelí, jemně nasekané
½ šálku nasekaných sušených rajčat, namočené v teplé vodě po dobu 10 minut
2 polévkové lžíce olivového oleje
semínka na posypání

Postup:
1. Červenou cibuli a jablečný ocet v malé misce s horkou vodu přemýchame.


2. Nechají cibuli s nálevem po dobu 15 minut odležet.
3. Nakrájíme zelí, přidáme sůl, pomerančovou šťávu, ocet balsamico, česnekový prášek, stevia, pomerančovou kůru a vymícháme ve velké míse. Necháme změknout. Přidáme mrkev, sušená rajčata, červené zelí, nakládanou červenou cibuli a olej.
4. Dobře smícháme. Posypeme semínky.
 
Dobrou chuť !!! 

 

GONEX, s. r. o., Pod Kopcem 107, Strání 68765, +420 903 473 211, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info