Bábovka s mrkví a proteinem

Bábovka s mrkví a proteinem
Pokud si chcete na sobě vyzkoušet pozitivní účinky mrkve, měli byste denně sníst jednu až dvě syrové mrkve nebo vypít sklenici čerstvé mrkvové šťávy.

Mrkev si můžete klidně přidat i do zeleninových či ovocných salátů, nebo si ji pokrájejte na kolečka.




Potřebujeme:
280g ovesných vloček,
4lžíce medu,
3ks vajec,
2PL olivového oleje,
50 g bílého jogurtu,
2 větší mrkve,
1 jablko,
1kypřicí prášek
trochu soli,
1ČL citronové kůry,hrst rozinek,
máslo na vymazání formy
1 dávku Kompava-zen-whey vanilková příchuť

Postup:
1 / Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, mrkev rozmixujeme na drť av misce smícháme.
2 / Přidáme med, olivový olej, bílý jogurt, prášek do pečiva, sůl, citronovou kůru, rozinky, na kousky nakrájené jablko, žloutky.
3 / Z bílků ušleháme sníh.
4 / Vše smícháme dohromady, formu vymažeme máslem, vysypeme trochou mouky z vloček a těsto dáme do formy.
5 / Pečeme na 180 stupňů 40-50 minut.

Nutriční hodnoty
1 ks               545,48 kJ, 130,70 kcal, 5,26 bílkoviny, 19,10 sacharidy,  2,24 tuky
100g              765,59 kJ, 182,99 kcal, 7,38 bílkoviny, 26,82 sacharidy, 3,15tuky

GONEX, s. r. o., Pod Kopcem 107, Strání 68765, +420 602 426 550, gonex@kompava.sk
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info