(1)

Skladem

Záruka podle data expirace na obalu

Zboží posíláme v co možná nejkratším čase

ES-sweet 1: 1 je stolní náhradní sladidlo na bázi erythritolu a glykosidů steviolu získaných z extraktu ze stévie. Je vhodné pro diabetiky, při redukčních dietách nebo pro zdravý životní styl. Jedna odměrka ES-sweet 1: 1 (5 g) = 5 g sacharózy. Více >>

Kombinace 2 přírodních látek erythritolu a glykosidů steviolu. Stolní sladidlo ES-sweet 1: 1 má příjemný chuťový profil, bez nahořklé příchuti typické pro sladidla získané ze stévie (velmi jemná příchuť lékořice) s postupným sladivým vjemem doznívajícím delší dobu a s jemným chladivým efektem, který je typický pro erytritol. ES-sweet je bez energetické hodnoty, což dává příležitost pro použití při sníženém energetickém příjmu.

Neovlivňuje chuť nápojů ani jídel a je vhodný pro slazení nápojů a potravin, vaření i pečení.

Výhody náhradního sladidla:

  • velmi jednoduché dávkování (jako jemný krystalový cukr), sladivost v poměru s cukrem 1: 1, sladké jako cukr
  • 1 odměrka 5 g = 1 kostka cukru nebo 5 g krystalového cukru
  • energetická hodnota, 1 g / 0,2 kcal, vhodné při redukčních dietách a pro štíhlou linii
  • * nezvyšuje hladinu glukózy v krvi, vhodné sladidlo pro diabetiky
  • ** konzumace potravin a nápojů obsahujících erytritol namísto cukru, přispívá k udržení mineralizace zubů
  • glykemický index (GI = 0), ve srovnání se sladidly jako sacharóza, fruktóza, xylitol, maltitol
  • při kynutí těsta nemá vliv na růst a rozmnožování kvasinek

* Konzumace potravin slazených erythritolem vyvolává menší vzestup hladiny glukózy v krvi ve srovnání s potravinami nebo nápoji, které obsahují cukr (pokud snížení obsahu cukru činí nejméně 30% ve srovnání s podobným produktem).

** Cukry v potravinách nebo nápojích (které snižují pH plaku pod 5,7), by měly být nahrazeny náhražkami cukru, t. j. intenzivními sladidly xylitolem, sorbito¬lom, manitolem, maltitolem, laktitolem, isomaltem, erythritolem, sukralózou nebo polydextrózou nebo jejich kombinací v takových množstvích, aby konzumace těchto potravin nebo nápojů nesnižovala pH plaku pod 5,7 během a do 30 minut po jejich konzumaci.

 

Seznam zdravotních tvrzení, které je možné uvádět na potravinách dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. prosince 2006 o výživových a zdravotních tvrzeních o potravinách.

Erytritol:

- polyolové sladidlo / cukrový alkohol, který se vyrábí fermentací glukózy, není hydroskopický, má výbornou stabilitu a trvanlivost, nekaramelizuje při zvýšené teplotě, maskuje nahořklou chuť glykosidů steviolu (extraktu ze stévie). Používá se jako objemová látka pro výhodné a bezproblémové dávkování.

  • Sladivost: 0,7% v porovnání se sacharózou (sladivost 1), jemně krystalická forma
  • Kalorická hodnota: 0,2kcal / g
  • Chuť: čistá bez nežádoucích příchutí s jemně mentolovým nádechem, vynikající do osvěžujících nápojů
  • Status: přírodní sladidlo, bez laxativního účinku. Jako jediný z polyalkoholů se vstřebává v tenkém střevě a z organizmu se vyloučí močí v nezměněné formě do 24 hodin (vyšší zažívací tolerance, bakterie ji neumějí strávit a převést na plyn), neovlivňuje hladinu glukózy v krvi, má nulový GI, není metabolizován ústními bakteriemi a proto se nepodílí na vzniku zubního kazu.
  • Zdroj: ovoce (žlutý meloun, hrušky, hrozny,), fermetované potraviny (pivo, sýry).

Glykosidy steviolu:

- získávají se z listů přírodní rostliny Stevia rebaudiana Bertoni. Sladké složky rostliny tvoří diterpenové glykosidy steviolu. Nejvíce zastoupen glykosid je steviosid, rebaudiosid A.

  • Sladivost: 250 - 300 násobek sacharózy, má nulovou kalorickou hodnotu, dobrou rozpustnost, nepodléhá fermentaci, v lidském organismu se nerozkládá a nepodléhá metabolismu. Nerozkládá se ani při teplotách do 250 ° C, je pH stabilní.
  • Chuť: mírně nahořklá, která se maskuje s jiným náhradním sladidlem. Z hlediska nutričního složení, chutě a energetické hodnoty je nejvhodnějším objemovým plnidlem erytritol, který je chuťově nejvíce podobný cukru.
  • Je to vhodné sladidlo pro diabetiky a ty, kteří mají nízkosacharidovou dietu.

Dávkování náhradního sladidla:

  • 1 odměrka (5 g) odpovídá 5 g cukru.

Podle nařízení EU je doporučená denní dávka na extrakt ze stévie 4mg / kg tělesné hmotnosti na den.

Použití:

Na slazení teplých a studených nápojů, na vaření, pečení, zavařování jako náhrada za cukr.

ES-sweet - složení: sladidla: erytritol a glykosidy steviolu získané z extraktu z listů stévie

- (Stevia Rebaudiana Bertoni) (rebaudiosid A 97%).

 

Nutriční hodnoty

 

100 g

 

5 g/1 dávka

Energetická hodnota

83,58 KJ/ 19,9 kcal

4,179 KJ/ 0,995 kcal

Bílkoviny

0 g

0 g

Tuky

0 g

0 g

Sacharidy

0 g

0 g

Polyoly

99,5 g

4,975 g

Rebaudiozid A (97%)

0,5 g

0,025 g

 Upozornění:

Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Erytritol je poměrně dobře snášen, neměli by ho však používat lidé se zánětlivými střevními chorobami. Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Neobsahuje žádné sacharidy, laktózu, GMO, kvasnice, lepek, mléko, barviva ani konzervační látky. Doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout, Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Po otevření obal pečlivě zavírejte. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu. Skladujte v suchém prostředí, v dobře uzavřeném obalu, při teplotě od 10 ° C do 25 ° C, mimo dosah malých dětí.

Rozhodnutie ÚVZSR OHBBPKV/4113/2008/Ht

No doping – výrobok neobsahuje žiadnu látku zo Zoznamu zakázaných látok Svetového Antidopingového kódexu. Výrobok neobsahuje konzervačné látky, syntetické farbivá, ani geneticky modifikované suroviny.

scarabeous 25. 04. 2016, 18:25

milo prekvapilo, ine sladidla na baze erytrolu a stevie nemaju taku prirodzenu chut

Pomohla Vám tato recenze? Ano (0) Ne (0)

Proteínové guľky Wellness - Juraj Remiš
26. 02. 2015

Proteínové guľky Wellness - Juraj Remiš

26. 02. 2015               Potřebujeme:50g Wellnes protein (čoko - kokos)50g arašídového másla125g hrudkovitého tvarohumed / stévie50g ovesných vloček1ČL kakaa30g strouhaného čerstvého kokosu Postup:1. Směs spolu zamícháme, vytvarujeme do tvaru kuliček, posypeme kokosem.2. Necháme odstát 30 minut v lednici aby směs ztuhla.  Dobrou chuť :)
Zelené Smoothie s proteinem
26. 02. 2015

Zelené Smoothie s proteinem

26. 02. 2015    Potřebujeme:500 ml vody1/2 římského salátu3-4 stonky celeru2 šálky špenátu1 jablko, oloupané a nakrájené1 hruška, oloupaná a nakrájená1 banánšťáva z půl čerstvého citronu1/3 šálku čerstvé petrželky2 dávky KOMPAVA Wellness Daily-protein natural  Příprava:1 / V mixéru, přidáme vodu a nakrájený salát. Dáme na minimální otáčky, a pak přidáme celer, jablko, hrušku a zvýšíme rychlost mixéru až dosta ...
Borůvkovo-jogurtový koktejl s proteinem
26. 02. 2015

Borůvkovo-jogurtový koktejl s proteinem

26. 02. 2015 Borůvky jsou nejvydatnějším zdrojem antioxidantů v ovocné říši s nejvyšší schopností ničit volné radikály v těle.  Potřebujeme:3 lžíce bílého jogurtu300 ml mléka / voda /1 dávku stévie-přírodní sladidlo1 dávku 70% protein KOMPAVA Zen Whey vanilka1 šálek borůvek  Postup:1 / Do nádoby nasypeme hrst čistých borůvek, Stevie, protein - vanilka.2 / Přidáme 3 lžíce bílého jogurtu a 300 ml vychlazenéh ...
Červená řepa smoothie s proteinem
26. 02. 2015

Červená řepa smoothie s proteinem

26. 02. 2015 Červená řepa má velmi blahodárné účinky na naše zdraví.      Potřebujeme:100ml vody2 velké surové červené řepy, umyté a oloupané1 banán1/2 šálku nasekaného ananasu (nejlépe mražený)1/2 šálku nasekaných jahod (nejlépe mražené)3/4 šálku bílého jogurtu1 dávku Kompava - Wellness Daily Protein natural  Postup:1. Z řepy pomocí odšťavňovače udělejte šťávu.2. Přeneste šťávu do mixéru a přidejte banán, a ...
Kiwi Smoothie
26. 02. 2015

Kiwi Smoothie

26. 02. 2015 Meloun a kiwi jsou výborným zdrojem vitamínu C a zdrojem draslíku.   Potřebujeme:2 šálky na kostičky nakrájeného melounu / můžeme mražený /1 zralé kiwi oloupané a nakrájené2 lžíce čerstvé limetkové šťávy1 dávka stévie2ks máty-větvičky na ozdobu200ml voda  Postup:1/ V mixéru meloun, kiwi, limetkovou šťávu a sladidlo mixujeme dokud není hladké.2/ Pokud používáte mražený meloun, můžeme rozdělit smo ...
Banánově, mangově protínové smoothie
26. 02. 2015

Banánově, mangově protínové smoothie

26. 02. 2015   Potřebujeme: 2 banány 1 velké mango, očištěné a nakrájené na menší 2 dávky noční protein KOMPAVA Protein 70 - banán 100 ml mléka 100 ml voda 350 ml ananasového džusu    Postup: 1 / Banány oloupeme mango také a nakrájíme na menší kousky. 2 / Dáme všechny ingredience do mixéru a zmixujeme. 3 / Nalijeme do 4 sklenic zdobíme mátou a podáváme.   Máme vynikající proteinový nápoj.    ...
Ananasový koktejl s proteinem
26. 02. 2015

Ananasový koktejl s proteinem

26. 02. 2015 Proteinové nápoje představují velmi jednoduché způsoby, jak poskytnout tělu zvýšený příjem bílkovin, který potřebuje.  Na přípravu potřebujeme: 2 šálky nadrobno nakrájeného ananasu z kompotu,1 bílý jogurt,1 šálek ananasové šťávy z kompotu,2 dávky KOMPAVA Protein Fit 50 vanilka    Postup přípravy:Vše spolu rozmixujeme na hladký krém. Nalijeme do vysokých sklenic a ozdobíme lístky máty.  Dobrou ...

vaše benefity

Benefity

Výroba splňuje nejpřísnější evropské směrnice - systém řízení jakosti dle ČSN EN ISO 22000:2005 a kontrolní systém HACCP. Při nákupu výrobků v našem e-shopu poskytujeme zákazníkům věrnostní body, dopravu zdarma nad 100 EUR a rychlé dodání, nakolik jsme výrobcem produktů.

odborní poradenství

Odborné poradenství

Našim produktům rozumíme a proto vám umíme nabídnout odborné informace a poradenství v článcích, recenzích a videích. Samozřejmě vám radi zodpovíme na vaše dotazy spojené s užíváním našich výrobků tak, aby ste byli maximálně spokojeni.

headline-3-obrazek

Kompava Sponzoring

Naše výrobky používají profesionální i hobby sportovci  sportovních odvětví, jsou s nimi maximálně spokojeni a důvěřují jim. Sponzorujeme nejen samostatných sportovců - ať už z kulturistiky, silového trojboje, triatlonu, cyklistiky, volejbalu, vodních sportů, ale i sportové kluby.