Kyselina mléčná způsobuje svalovou horečku (namožené svaly) 26. 02. 2015

Kyselina mléčná je organická látka, která vzniká při rozkladu glukózy ve svalech. Za normálních podmínek se tvoří v malém
množství a transportuje se do jater, kde se mění opět na glukózu.

Při zvýšené fyzické námaze slouží glukóza jako hlavní zdroj energie pro pracující svaly a tvoří se větší množství kyseliny mléčné. Pokud jejich nestíhá odvádět ze svalů pryč, vznikají z ní krystalky, které způsobují svalovou únavu, bolest až křeče.

U pravidelně trénujících sportovců vzniká méně kyseliny mléčné, která se rychle odbourává. Tvorba kyseliny mléčné se dá snížit používáním výživových doplňků Kreatin, L-karnitinTribulus terrestris, ...


Minerální nápoj na prevenci vzniku svalových křečí KOMPAVA AcidoFit:

Chci koupit teď!

Benefity

Výroba splňuje nejpřísnější evropské směrnice - systém řízení jakosti dle ČSN EN ISO 22000:2005 a kontrolní systém HACCP. Při nákupu výrobků v našem e-shopu poskytujeme zákazníkům věrnostní body, dopravu zdarma nad 100 EUR a rychlé dodání, nakolik jsme výrobcem produktů.

Odborné poradenství

Našim produktům rozumíme a proto vám umíme nabídnout odborné informace a poradenství v článcích, recenzích a videích. Samozřejmě vám radi zodpovíme na vaše dotazy spojené s užíváním našich výrobků tak, aby ste byli maximálně spokojeni.

headline-3-obrazek

Kompava Sponzoring

Naše výrobky používají profesionální i hobby sportovci  sportovních odvětví, jsou s nimi maximálně spokojeni a důvěřují jim. Sponzorujeme nejen samostatných sportovců - ať už z kulturistiky, silového trojboje, triatlonu, cyklistiky, volejbalu, vodních sportů, ale i sportové kluby.